<< Tilbage

Afholdte Arrangementer i 2014

15.11.2014 Viseaften med Peter Abrahamsen  
  Allerede i 1958 debuterede den 16-årige Peter Abrahamsen. Han var cykelbud i et pladeselskab og fik chancen for at vise, hvad han kunne på sin guitar i de næste fire-fem år. I en længere årrække drev han sit eget musikbureau og pladeselskab Abracadabra og hjalp helt unge kunsterne frem i lyset så som Shit og Chanel, Sebastian, Pia Raug og Erik Grip.

Peter er kendt for sit politiske engagement, hvor han har sat musik til og indspillet digte af Oskar Hansen, Carl Scharnberg og den norske arbejderdigter Rudolf Nielsen.

At være rundet de 70 betyder ikke, at man er blevet til en museumsgenstand: Peter er fortsat meget aktiv som udøvende kunstner. Han har i den senere tid valgt at give nyt liv til den danske sangskat og har blandt andet fornyet den danske sømandssang med markante indspilninger af Hils fra mig derhjemme, Anne Mari’, Den er fin med kompasset og andre hjemlængsel sange. Hans forkærlighed for country fornægter sig ikke, og i de senere år er hans musik tillige blevet inspireret af cajunmusikken. Senest har han haft stor glæde af at oversætte og gendigte den svenske digter og forfatter Dan Andersson på albummet Vejen til Luossa, lige som han har taget fat på Jeppe Aakjær i albummet "Jeg er født på Jyllands sletter".

Se mere på: http://www.peterabrahamsen.dk/

Tid: Kl. 19.00 Fællesspisning af egen medbragt mad, kl. 20.00 koncert.


Medlemmer: 50 kr. / Gæster: 100 kr. Billetter kan købes på forhånd via Facebook (Frederikssund Viseklub). Resterende billetter sælges ved indgangen.
 

11.10.2014 Skotsk aften med The Quiggs  
  Den skotske duo The Quiggs består af Stephen og Pernille Quigg.

Stephen er tidligere medlem af den legendariske skotske folkemusik gruppe The McCalmans, og har optrådt som folkesanger i mere end 35 år.

Pernille Quigg er dansk, men har boet på Skotland’s vestkyst de sidste 8 år. Efter at have giftet sig ind i den skotske folkemusik scene er Pernille nu selv blevet en del af den.

Stephen og Pernille har, efter en række vellykkede koncerter i Skotland og Holland, nu besluttet at optræde sammen. Det bliver en aften med en blanding af Stephen og Pernilles solo numre, og sange hvor de optræder sammen. En koncert med The Quiggs er en chance for at høre folkesang og musik i dens oprindelige form - simpel og udtryksfuld, smukke harmonier, og sange der søger publikums deltagelse.

Se mere på: http://www.stephenquigg.com/

Tid: Kl. 19.00 Fællesspisning af egen medbragt mad, kl. 20.00 koncert.


Medlemmer: 50 kr. / Gæster: 100 kr. Billetter kan købes på forhånd via Facebook (Frederikssund Viseklub). Resterende billetter sælges ved indgangen.
 

13.09.2014 Jazz og viser med Malene Langborg  
  Malene Langborg startede oprindeligt med en stor forkærlighed for jazzy viser, og sang i mange år fusionsjazz i fritiden. Efter et sommervisekursus i svenske Kungälv i 2010, blev hun solgt til viserne og den gode stemning, der er i det nordiske visemiljø.

Med viserne kan man udtrykke noget - fortælle en historie.

I 2012 oversatte og udgav Malene den svenske jazz- og vise-sangerinde Monica Zetterlunds selvbiografi.

Malene er formand for viseforeningen ”DenVise” som bl.a. afholder en årlig visefestival i hendes egen sommerhushave i Odsherred.

Med sig til viseaftenen i Frederikssund Viseklub har Malene et program med egne nyere sange, og håndplukkede favoritter fra det store visekatalog. Der bliver en lille afdeling med Monica Zetterlunds melodier og lidt fortælling om samme.

Se mere på: http://malenelangborg.wordpress.com/

Tid: Kl. 19.00 Fællesspisning af egen medbragt mad, kl. 20.00 koncert.


Medlemmer: 50 kr. / Gæster: 100 kr. Billetter købes ved indgangen.
 

17.08.2014 Medlemstur til Jægerspris Slot  
  Vi starter som altid sæsonen med at invitere medlemmerne på "skovtur".

Denne gang bliver det ikke til formandens sommerhus, men derimod på det smukke Jægerspris Slot, hvor vi har bestilt bord til deres lækre brunch buffét på Café Danner.

Buffeten koster 150 kr. inkl. kaffe/te og et glas juice.

Når vi har spist, vil der være tid til en gåtur i parken eller, hvis det regner, et besøg på slottet.

Der er max plads til 30 personer – så først til mølle …

Vi arrangerer fælles kørsel for dem, der ikke har bil. Giv besked ved tilmeldingen, om du kører selv (og eventuelt kan have ekstra passagerer med), eller om du gerne vil køre med. Vi regner med at mødes på Frederikssund Station ca. 10.30.

Tid: Kl. 11.00 på Café Danner, Slotsgården 11 st., 3630 Jægerspris.


Senest søndag 10. august til Jørgen på mail j.adsersen@hotmail.com eller på telefon 47 31 33 35.
 

12.04.2014 Erik Grip  
  Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark.

Erik har nu været aktiv i 50 år, kendt for sine melodier til og tolkninger af klassiske danske digte. Sangen ” Velkommen i den grønne lund” med tekst af N.F.S. Grundtvig blev det store folkelige gennembrud. Men også andre danske digtere har fået sat melodier til deres digte af Erik og bliver sunget i alle hjørner af landet.

Til dato er der udsendt 34 album i Eriks navn, og det samlede salg har rundet 850.000 enheder. Senest har det netop udkomne album: ”Viser gennem fem årtier”, modtaget 5 stjerner med ordene: ”… på sin egen stille måde har han formået at forgylde den danske sangskat i et halvt århundrede. Det skulle vel nok være fem stjerner værd – en for hvert årti.”

Se mere på: http://www.grip.dk/

Tid: Kl. 19.00 Visebuffét (skal bestilles på forhånd), kl. 20.00 koncert.

Billetter til koncerten: Kan købes på forhånd via https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=858e705adf (kopier til din browser). Resterende billetter sælges ved indgangen.

Billetter til Visebufféten: Visebufféten koster 125 kr. og kan købes ved klubbens arrangementer eller ved indbetaling på reg.nr. 2670 konto 0717480058 senest 1. april.
Gæster: 150 kr. / Medlemmer: 100 kr.
 
16.03.2014 Generalforsamling 2014  
  1.Valg af dirigent

2.Formandens beretning

3.Godkendelse af regnskab

4.Fastsættelse af kontingent

5.Indkomne forslag

6.Valg af: Kasserer - 1 bestyrelsesmedlem – 2 suppleanter - 1 revisor – 1 revisorsuppleant

7.Eventuelt

Forslag, der ønskes behandlet under punkt 5, skal være formanden i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen.

Efter generalforsamlingen er der koncert med Steen Svanholm.
Kl. 14
 
16.03.2014 Søndagsmatiné med Steen Svanholm  
  Steen Svanholm har som den eneste dansker fået særlig tilladelse til at sætte musik til en række sangtekster, som Cornelis ikke selv nåede at sætte i musik, inden han døde alt for tidligt som 50-årig i 1987. Og som noget helt unikt er Steen gået planken ud og har skrevet en håndfuld sange om Cornelis. Det skyldes ifølge Steen, at Cornelis var en lige så interessant personlighed, som mange af sine figurer, der både tæller stakler, alkoholikere, romantikere og forførere. Det er med andre ord et aldeles originalt og personligt materiale, Steen byder på. Men Cornelis-ånden er bevaret i musikkens karakter og fremførelse.

Steen er dansk, men synger på svensk. Man kan dog sagtens følge med, selvom man ikke er verdensmester i svensk. Men døm selv, når Steen Svanholm Duo underholder i en varm, munter atmosfære.

Se mere på: http://steensvanholm.dk/

Tid: Kl. 15


Gæster: 100 kr. / Medlemmer: 75 kr. Billetter købes ved indgangen. 
 
21.02.2014 Irsk-Skotsk aften med Skeeter, Tødten og Dandanell.  
  Igen i år har vi overtalt Skeeter, Tødten og Dandanell til at fyre op under en rigtig Irsk/Skotsk aften. De har gjort det før – og med stor succes!

Gruppen består af tre mandfolk, der spiller traditionel irsk og skotsk folkemusik. Michael Tødten er gruppens harmonikavirtuos, Niels Dandanell svinger bas/guitar, og Erik Skeeter står for guitar/bodhran. Skeeters lidt hæse, udtryksfulde stemme får den helt rigtige irske tone frem, og når Niels og Michael kommer med, bliver det til et velklingende voksent trestemmigt mandskor.

Gruppen har med stor succes trukket fulde huse på spillesteder rundt om i landet og er kendt af mange for deres årlige koncert på Tønderfestivalens klubscene.I Viseklubben vil vi gøre vores til, at aftenen bliver rigtig irsk, så det vil være muligt at købe rigtig irsk øl!

Se mere på: http://www.dandanell.eu/std/

Tid: Kl. 19.00 Fællesspisning af egen medbragt mad, kl. 20.00 koncert.

Billetter: Kan købes på forhånd via https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=5334e2fe97 (kopier til din browser). Resterende billetter sælges ved indgangen.


Gæster: 120 kr. /Medlemmer: 90 kr.
 
11.01.2014 Stærk musikalsk aften med Per Jensen og Lisbeth Barkhuus.  
  En stærk musikalsk aften med kraftfulde tolkninger og sange, der har mening. Et flot samspil mellem Per Jensen og Lisbeth Barkhuus.

Per Jensen spiller og synger om glæden - og besværet - ved at være til, om hjertelængsler, kønnenes kamp og kriges meningsløshed, kort sagt sange om livet! Per har en forkærlighed for de mere alvorlige viser, hvor hans rå stemme og kraftfulde tolkninger kommer helt til deres ret. Per er dog langt fra et dystert bekendtskab, hans fynske ophav fornægter sig ikke.

Lisbeth Barkhuus er sanger, skuespiller, digter og performer. Med sangen som sit fundament har hun lavet en lang række forestillinger og cabareter med sange/musik af såvel PH, Brecht, Kaj Normann Andersen som Stephen Sondheim. Lisbeth skriver også egne tekster og underviser i fortolkning og stemmebrug. Sammen leverer de et smukt samspil med sange, der har mening!

Tid: Kl. 19.00 Fællesspisning af egen medbragt mad, kl. 20.00 koncert.

Hør mere på: http://www.youtube.com/watch?v=x9pLZdso6R4
Gæster: 75 kr. Medlemmer: 50 kr. Billetter købes ved indgangen.